Amersfoort | straatinfo

overige politie meldingen

Bedreiger glazenwassers Rambam aangehouden

overige

Amersfoort - De politie heeft op maandag 9 februari een 37-jarige inwoner van Zaandam aangehouden op verdenking van bedreiging van de ?glazenwassers? van het televisieprogramma Rambam.

Begin oktober 2014 startte het consumentenprogramma van de VARAeen project naar mogelijke intimidatiepraktijken in de glazenwasserbranche. Menrichtte een eigen "glazenwasserbedrijfje" op en bood op 6 oktober hun dienstenaan in de wijk Vathorst. Op de Markenhaven werden zij vervolgens benaderd enaangesproken door een man die bedreigingen uitte naar de medewerkers van hetprogramma. Dit werd heimelijk vastgelegd met beeld ? en geluidsmateriaal engetoond in Tv-uitzendingen op 14 en 21 januari van dit jaar.

Om tot vervolging van de verdachte te kunnen overgaan ismeerdere keren door gemeente en politie geadviseerd om aangifte te doen van debedreiging, dat uiteindelijk op 12 januari plaatsvond. Op basis van het terbeschikking gestelde beeldmateriaal kon de politie de identiteit van deverdachte achterhalen en is hij op maandagmorgen 9 februari aangehouden enaansluitend verhoord.

Na het verhoor mocht de verdachte het politiebureau weerverlaten. Hij heeft een dagvaarding gekregen om te verschijnen voor derechtbank.

Soortgelijke berichten

Aangehouden bedreiger valt agenten aan
Helmond

Hennepkwekerij gevonden in woning
Westkapelle

Aangehouden met gestolen motoren
Den Helder

Man aangehouden wegens vuurwapenbezit
Groningen

Mannen aangehouden na inbraak snackbar
Broek Op Langedijk

Jongens aangehouden wegens mishandeling
Smilde

Flessentrekker aangehouden
Groningen

Diefstal uit winkel
Amersfoort

Tiener met imitatie vuurwapen aangehouden
Assendelft

Henneplucht verraadt kwekerij
Wageningen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio